Se pregateste lansarea finantarilor pentru economie sociala -POSDRU

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflata in directa sa coordonare, a lansat in consultare publica documentele aferente implementarii unei scheme de minimis pentru sustinerea economiei sociale, transmite Ministerul printr-un comunicat de presa.

Documentele aflate in consultare publica sunt Ghidul Solicitantului Conditii Specifice”Dezvoltarea economiei sociale Domeniul Major de Interventie 6.1,Schema de ajutor de minimis „Dezvoltarea economiei socialemodelul de buget aplicabil proiectelor care vor fi depuse in cadrul DMI 6.1 si modelul Declaratiei pe propria raspundere cu privire la ajutorul de minimis.

Aceasta schema de minimis si cea prin care sustinem angajarea tinerilor de catre firme din mediul privat vor sprijini incluziunea sociala a grupurilor defavorizate, dar si economia. In perioada urmatoare vom continua sa lansam cereri de proiecte pentru ca Romania sa atraga toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in

Conform documentelor aflate in consultare publica, valoarea eligibila a proiectelor va fi de minimum 223.015 lei si de maximum 2.230.145 lei pentru proiectele care vor fi implementate intr-o singura regiune de dezvoltare, respectiv de maximum 17.841.200 lei pentru cele care vor fi implementate in cel putin doua regiuni.

Finantarile acordate in cadrul acestui apel vor urmari infiintarea si dezvoltarea structurilor de economie sociala, crearea de forme de ocupare inovatoare si flexibile pentru grupurile vulnerabile, promovarea dezvoltarii locale si a cetateniei active, cooperarea si solidaritatea sociala. In acelasi timp, vor fi infiintate si se vor dezvolta noi structuri si parteneriate functionale in economie, precum cooperative si asociatii de intrajutorare, fundatii si alte organizatii voluntare, care vor oferi noi servicii si noi oportunitati persoanelor cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii.

Context: In luna martie, ONG-urile cu activitate relevanta in domeniul social au transmis Ministerului Fondurilor Europene o scrisoare in care isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia componentei “Dezvoltarea economiei sociale”, din POS DRU, “aflata in prezent intr-o intarziere care risca compromiterea sa definitiva”, si au solicitat lansarea sa/ UPDATE MFE a discutat cu ONG-urile marti, 11 februarie. Citeste mai multe detalii aici.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propunerile, sugestiile si opiniile referitoare la documentele publicate pana la data de 25 aprilie a.c., la urmatoarea adresa de mail: gscs6.1@fseromania.ro.

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns