Fonduri UE pentru cercetare: VIDEO Experiente personalizate (multimedia) pentru vizitatorii muzeelor, proiect in valoare de 2 milioane de euro

CHESS_AM_AR_highlight_640x322Un proiect finantat prin Programul Cadru de Cercetare al Comisiei Europene a dezvoltat o aplicatie multimedia pentru tableta, prin care fiecare vizitator al unui muzeu poate beneficia de o experienta personalizata. Sunt construite povestiri interactive utilizand obiectele, informatiile sau expozitiile din cadrul muzeului.

 sursa foto: http://www.chessexperience.eu/

Solutia tehnica este acum in faza de testare la Cite de l’Espace Museum in Toulouse, Franta si Muzeul Acropolis in Atena, Grecia.
Aplicatia multimedia este gandita in asa fel incat profesionistii din muzee (curatori, alti angajati) care nu sunt specializati in domeniull IT sa poata dezvolta cu usurinta linii de naratiuni dinamice, cu multe variante, integrate cu continut multimedia.

Afla mai multe detalii despre aplicatia multimedia:
La Muzeul Acropolis, din Grecia, vizitatorii au putut descoperi muzeul prin povestiri legate de animale, precum reprezentarea cailor, a serpilor si bufnitelor care figureaza in mod consistent in Galeria Arhaica, precum si conexiunea dintre aceste elemente si Jocurile Olimpice, razboaie sau mitologia greaca.

„Patrimoniu cultural prin interactivitate socio-personala si naratiune (CHESS)” este o initiativa finantata cu peste 2 milioane de euro de Comisia Europeana, prin Programul Cadru 7 de Cercetare, care se incheie in acest an. Proiectul a fost depus de un consortiu international condus de o companie din Franta.

Vezi pagina dedicata proiectului pe site-ul CORDIS – baza de date care include informatii despre toate proiectele cu activitati de cercetare finantate de Comisia Europeana, pana in prezent. Programul Cadru 7 al Uniunii Europene a finantat peste 22.000 de proiecte transnationale in perioada 2007-2013.

Urmatoarele proiecte din diferite sectoare care implica activitati de cercetare vor putea fi finantate, incepand cu anul viitor, prin programul HORIZON 2020 – cel mai consistent program de finantare in zona cercetarii, al Uniunii Europene, de pana acum, cu un buget de circa 77 miliarde euro pentru perioada 2014-2020.

Primele linii de finantare prin  programul HORIZON 2020 vor fi lansate miercuri, 11 decembrie, de catre Comisia Europeana.

 

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns