POSDRU: Cum au decurs consultarile cu partenerii, pe documentele 2014-2020, ce va urma

„Elaborarea noilor programe operaționale va fi un proces participativ. Contăm pe implicarea activă a partenerilor sociali”, a precizat Daniela Manuc, Directorul adjunct al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, in cadrul prezentarii sustinuta la conferinta “Fondurile UE 2014-2020 pe intelesul nostru. Bune practici in consultare si comunicare”, organizata de EurActiv.ro si Asociatia Eurocentrica.

„Programul nostru este poate tinta celor mai multiple si diverse comentarii negative privind implementarea unui program operational avand in vedere ca are cei mai multi parteneri sociali.
Dificultatea este cu mult peste a celorlalte programe operationale. Plangerile si discutiile si opiniile dvs noi le-am luat in considerare mereu, dar nu mereu s-au mulat pe posibilitatile noastre de rezolvare a situatiilor”, a explicat Daniela Manuc la conferinta amintita.

Directorul adjunct in cadrul AM POSDRU a prezentat, la eveniment, cum au decurs consultarile pe documente, pana in prezent, inclusiv câteva dintre sugestiile formulate de partenerii sociali care au participat la reuniunile Grupurilor Tehnice de Lucru din cadrul Comitetului Consultativ Tematic Ocupare si Incluziune Sociala:

 • Includerea unor servicii suport de consultanţă şi formare adecvate care să acompanieze aceste întreprinderile sociale la lansarea unui proiect antreprenorial
 • S-a constatat o nevoie acută de dezvoltare a infrastructurii sociale în comunitățile rurale
 • Asigurarea accesului persoanelor cu handicap la o plaja cat mai diversa de servicii
 • Crearea unei pieţe reale de servicii în care autorităţile publice locale să cumpere servicii de la furnizorii privaţi, actori ai economiei sociale.
 • Luarea de măsuri pentru reducerea participării ridicate a romilor pe piața informală a muncii, fără mecanisme de securitate socială.

Vezi prezentarea integrala a Danielei Manuc aici: Prezentare CONSULTARI viitoarea_perioada_programare final

, , , , , , ,

Un raspuns la POSDRU: Cum au decurs consultarile cu partenerii, pe documentele 2014-2020, ce va urma

 1. Soitu Laurentiu 23 iulie 2013 la 07:22 #

  Sugeram sa se reanalizeze marimea grupului tinta! A forma cu adevarat 3-4000 de oameni printr-un proiect este imposibil – si acum, in 18 luni dar si in 36! In aceste situatii se intampla ca:
  1. Ne facem ca facem! Este calea distrugerii oricarei credibilitati fata de finantator, fata de cei chemati in grupul tinta si fata de sine – fiindca accept si eu ca ma pot inrola acelora care se fac a face!
  2. Formam mai multi oameni decat exista in sistemul de invatamant, bunaoara! A se vedea nr celor din 2010/2013!
  In acest scop sugeram:
  1. Proiectele sa ofere singure modalitatea de a verifica daca este viabil/util si utilizat ceea ce s-a invatat! Poate fi o conditie a sustenabilitatii!
  2. Pentru realizarea obiectivelor FSE este necesar un mai mare accent pe dimensiunea europeana, transnationala a formarii.
  3. formatorii nu pot fi de la acelasi nivel de pregatire cu cei chemati spre formare! Formarea poate fi incredintata doar celor neegali! Relatia intre egali poate fi inlocuita, eventual, cu relatia dintre asemanatori, transnationali!
  4. Prezenta celor din educatie intre evaluatorii initiali si cei ai procesului de implementare. In acest moment punctajul important este acordat pentru aspectele bugetare, nu pentru idee, noutatea ei si importanta problemei adusa in atentie!

Lasă un răspuns