INTERVIU VIDEO Florin Jianu, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori: Masuri care trebuie incluse in viitoarele programe cu fonduri UE

Prima masura care trebuie inclusa in viitoarele programe care demareaza in 2014 se refera la finantarea IMM -urilor, a declarat Florin Jianu,presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori, in cadrul unui interviu acordat uelive.ro. „In programele 2014-2020 va fi posibil sa gasim actiuni de microcreditare, de microgranturi sau de fonduri de garantie pentru credite acordate IMM.

„Acest lucru este foarte important”, a mai spus Jianu, „pentru a creea o contrabalansare la oferta bancilor de finantare pentru firmele care acceseaza fonduri UE care nu simplifica procesul, ba din contra: desi un antreprenor are un plan de afaceri validat de fondurile UE si un contract semnat cu Autoritatile de Management el nu primeste automat si un imprumut de la o banca sau o garantie pentru a derula proiectul”.

Ar trebui sa fim naivi sa credem ca bancile isi vor schimba comportamentul, in opinia acestuia, asadar „este imperios necesar sa apelam la posibilitatea crearii de instrumente de finantare”.

Alte doua aspecte care trebuie sa fie incluse in programele cu fonduri UE se refera la instrumente suport pentru IMM – incubatoare si acceleratoare de afaceri, apoi masuri referitoare la educatia si insertia profesionala, extrem de necesare. Mai exact, este vorba despre masuri care sa sigure corelare intre formarea pe diferite domenii, nevoile pietei fortei de munca si instrumentele legislative.

Jianu a mai explicat ca Programul finantat de la bugetul de stat, pentru intreprinzatori debutanti, a fost un succes, el trebuie sa se regaseasca in viitoarele programe cu fonduri UE. Acest program a creat peste 8500 de intreprinderi si cateva mii de locuri de munca.

VEZI EXPLICATIILE INTEGRALE ALE INVITATULUI IN INTERVIUL VIDEO:

, , , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns