MADR: Buget 500.000 de euro pentru rețeaua de atașați agricoli

România se pregătește să trimită în străinătate 10-12 atașați agricoli, experți care vor avea misiunea de a promova produsele agroalimentare românești și de a câștiga noi piețe pentru export.

Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Achim Irimescu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Bugetul alocat pentru rețeaua de atașați agricoli este de 500.000 de euro anual, respectiv de aproximativ 40.000 de euro pentru fiecare atașat.

„Un atașat agricol își defășoară activitatea în ambasade, care au și spații de cazare. Salariile nu sunt foarte mari, undeva la 2.000 de euro, înmulțit cu 12 atașați sunt 24.000 euro și dacă mai adăugăm cheltuielile cu cazarea, acolo unde este cazul, nu cred că vom depăși 40.000 de euro pe atașat și ajungem cu o sumă care nu va depăși 500.000 de euro pe an”, a explicat ministrul agriculturii Achim Irimescu.

Lista capitalelor unde vor ajunge atașații agricoli nu este definitivată, însă primul atașat agricol- consilier în cadrul MADR și vorbitor de limba arabă- va ajunge în Iordania. Alte destinații sigure sunt Egipt, Turcia sau Germania. De asemenea, un atașat agricol ar putea să ajungă în Republica Moldova.

, ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns