Actorii cheie pentru atragerea celor peste nouă miliarde de euro în proiectele rurale, în următorii șapte ani, vorbesc în publicația specială realizată de EurActiv.ro despre reguli, instrumente de finanțare, capcane de evitat și experiențe de succes.
Oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai mediului bancar și de consultanță specializată, beneficiari de fonduri europene din perioada anterioară și potențiali parteneri externi explică, în paginile Special Report dedicat Programului Naționa de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Descarcă raportul integral în format .pdf aici.
Ce puteți citi în Special Report:
Pag. 1: Noutățile, prezentate de secretarul de stat George Turtoi
Paginile 2-3: Experiența olandeză, oportunități de colaborare cu România
Inovarea, cheia succesului în agricultura olandeză, ajunge și la fermierii români
Olanda, potrivit reprezentantului Ambasadei de la București, derulează numeroase proiecte menite să transfere fermierilor români „o mai bună înțelegere a tehnologiei”, dat fiind că ”inovația este cheia care să crească sectorul pe viitor”.
Paginile 4-5: Noi instrumente și mecanisme de finanțare
Noi posibilități de finanțare pentru proiecte rurale
Proiectul noii bănci românești de dezvoltare, întocmit de Guvern, ar putea să rezolve problema celor care nu reușesc să asigure fondurile proprii necesare derulării proiectelor rurale, au explicat oficiali din AFIR și Ministerul Agriculturii.
Herciu: Un fond de creditare pentru proiecte rurale, în completarea fondului de garantare, ar pute fi înființat odată cu aplicarea și în PNDR a instrumentelor financiare permise de Bruxelles/ Proiectele, amânate la evaluare din cauza punctajului mic.
Pagina 6: INTERVIU Valentin Boldeiu, coordonator finanțări nerambursabile, UniCredit Bank
Valentin Boldeiu: „Proiectele de investiții sunt un sport de echipă”
Șeful departamentului de finanțări europene din cadrul UniCredit Bank a prezentat experiența acordării creditelor și altor facilități pentru beneficiarii de proiecte din zona rurală.
Inca nu exista comentarii.