SPECIAL REPORT Oportunități de finanțare pentru agricultură 2014-2020

Actorii cheie pentru atragerea celor peste nouă miliarde de euro în proiectele rurale, în următorii șapte ani, vorbesc în publicația specială realizată de EurActiv.ro despre reguli, instrumente de finanțare, capcane de evitat și experiențe de succes.

Oficiali din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai mediului bancar și de consultanță specializată, beneficiari de fonduri europene din perioada anterioară și potențiali parteneri externi explică, în paginile Special Report dedicat Programului Naționa de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Descarcă raportul integral în format .pdf aici.

Ce puteți citi în Special Report: 

Pag. 1: Noutățile, prezentate de secretarul de stat George Turtoi

George Turtoi, coordonator PNDR: „Mai simplu decât să întărești controlul este să elimini tentația”
O serie de simplificări și modificări, introduse în noul Program Național de Dezvoltare Rurală pentru a evita tentația de a forța condițiile impuse, uneori prea stricte, dar și rezilierea proiectelor din cauza lipsei de resurse.

Paginile 2-3: Experiența olandeză, oportunități de colaborare cu România

Inovarea, cheia succesului în agricultura olandeză, ajunge și la fermierii români

Olanda, potrivit reprezentantului Ambasadei de la București, derulează numeroase proiecte menite să transfere fermierilor români „o mai bună înțelegere a tehnologiei”, dat fiind că ”inovația este cheia care să crească sectorul pe viitor”.

Paginile 4-5: Noi instrumente și mecanisme de finanțare

Noi posibilități de finanțare pentru proiecte rurale

Proiectul noii bănci românești de dezvoltare, întocmit de Guvern, ar putea să rezolve problema celor care nu reușesc să asigure fondurile proprii necesare derulării proiectelor rurale, au explicat oficiali din AFIR și Ministerul Agriculturii.

Herciu: Un fond de creditare pentru proiecte rurale, în completarea fondului de garantare, ar pute fi înființat odată cu aplicarea și în PNDR a instrumentelor financiare permise de Bruxelles/ Proiectele, amânate la evaluare din cauza punctajului mic.

Pagina 6: INTERVIU Valentin Boldeiu, coordonator finanțări nerambursabile, UniCredit Bank
Valentin Boldeiu: „Proiectele de investiții sunt un sport de echipă”

Șeful departamentului de finanțări europene din cadrul UniCredit Bank a prezentat experiența acordării creditelor și altor facilități pentru beneficiarii de proiecte din zona rurală.

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns