Fonduri UE: 16 miliarde de euro pentru cercetare-inovare, prin Orizont 2020

Comisia Europeană (CE) alocă 16 miliarde de euro pentru programul de cercetare inovare Orizont 2020, în următorii doi ani, fiind vizate o serii de inițiative de tipul industriei producătoare, orașe inteligente sau conducerea automată a autovehiculelor.

Astfel, fondurile vor asigura finanțarea proiectelor pentru modernizarea industriei producătoare europene (un miliard euro), tehnologii și standarde pentru conducere automată a autovehiculelor (peste 100 de milioane), internetul obiectelor (139 de milioane) pentru a aborda digitalizarea industriilor UE, industria 2020 și economia circulară (670 de milioane de euro), și orașe inteligente și durabile (232 de milioane).

În plus, vor exista finanțări și pentru cercetare în ce privește securitatea frontierelor externe ale UE în domenii precum identificarea și combaterea traficului de persoane și a imigrației clandestine (8 milioane de euro), noi tehnologii pentru a ajuta la combaterea infracțiunilor și terorismului (27 milioane) sau originea și impactul fluxurilor migratorii în Europa (15 milioane).

Programul Orizont 2020 a fost lansat la 1 ianuarie 2014. Pe parcursul a șapte ani, se vor investi 77 de miliarde de euro în proiecte de cercetare și inovare pentru a sprijini competitivitatea economică a Europei și pentru a extinde frontierele cunoașterii umane.

, , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns