Fonduri UE/ Sistemul informatic, testat public în perioada 8-18 martie 2016

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat că modulul “Depunerea cererii de finanțare” al aplicației MySMIS 2014 va fi disponibil pentru a fi testat de către public în perioada 8-18 martie 2016.

Potrivit MFE, orice persoană juridică interesată de testarea aplicației IT trebuie să fie înregistrată în sistem de către reprezentantul legal sau un împuternicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului certificat digital calificat pentru semnarea electronică a documentelor. În cadrul proiectelor ce urmează a fi finanțate, costurile aferente procurării certificatelor digitale calificate sunt eligibile.

Atât în faza de testare cât și după lansarea în producție, o persoană juridică va putea înscrie mai mulți utilizatori pentru completarea informațiilor din cererea de finanțare.

Modul este disponibil pe pagina oficială MFE, la adresa www.fonduri-ue.ro.

Aceasta aplicatie IT a fost elaborată de către MFE împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Apelurile deschise în sistem în perioada de testare vor conține prevederi ale ghidurilor ce pot suferi modificări în varianta finală.

Autoritățile și-au asumat, printr-un memorandum semnat de Guvern, un calendar privind dezoltarea sistemului informatic MySMIS, de care depinde buna gestionare a fondurilor structurale alocate României în perioada 2014-2020.

Potrivit acestui calendar, data de 19 februarie a fost termenul convenit pentru finalizarea celor două module care ar permite primirea proiectelor, respectiv depunere și contractare.

SMIS 2014 reprezintă sistemul informatic gestionat de MFE, care are posibilitatea să interacţioneze cu sistemul informatic al Comisiei Europene (CE)- SFC 2014. MySMIS2014 este o aplicaţie conexă SMIS, care permite schimbul de date între beneficiarii fondurilor UE şi autorităţi.

, , , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns