POCU 2014-2020: Măsuri integrate pentru tineri, ghid în consultare publică

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică, până în data de 10 iulie 2015, documentele pentru cererea de propuneri de proiecte „Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri”, din cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit MFE, lansarea acoperă Axele Prioritare 1 („Locuri de munca pentru tineri”) și 2 (Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs).

În cadrul ghidului, atât pentru AP1 cât și pentru AP2, sunt vizate două obiective specifice:

  • Creșterea ocupării tinerilor NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 24 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare şi cu rezidența în regiunile eligibile;
  • Îmbunătăţirea nivelului de competenţe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 24 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile.

Proiectele se vor implementa la nivel regional, grupul țintă selectat în cadrul unei cereri de finanțare trebuie să includă doar tineri NEETs șomeri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare, iar perioada maximă de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 200.000 de euro în contextul schemei de ajutor de minimis și de cel mult 500.000 de euro în contextul schemei de ajutor de stat.

Alocarea financiară propusă este de 10 milioane de Euro (contribuție UE și contribuție națională) pentru fiecare dintre regiunile aferente AP1 (Sud-Est, Sud-Muntenia şi Centru)  şi 5 milioane de Euro (contribuție UE și contribuție națională) pentru fiecare regiune de dezvoltare aferenta AP2 (Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov).

Observaţiile pe baza acestor documente aflate în consultare publică se pot transmite MFE, la adresa de e-mail consultare.pocu@fondur-ue.ro, până la data de 10 iulie 2015.

Ghidurile sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului Fondurilor Europene.

http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/1.1.gscg.19062015.pdf

http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/2.1.gscs.neets.19062015.pdf

, , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns