Finanţare UE: Primele ghiduri Regio 2014-2020 vor fi publicate în luna mai

Primele ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 vor fi publicate în luna mai, a anunţat, marţi, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea.

Programul Operaţional Regional 2014-2020 are 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnică) şi beneficiază de o alocare de 8,25 miliarde euro.

Potrivit ministrului de resort, pentru zona Delta Dunării va fi disponibilă o finanţare de un miliard de euro, asigurată de instrumentul ITI. Investiţiile Teritoriale Integrate (ITI) reprezintă o noutate faţă de programul anterior (2007-2013). Ele permit intervenţii concentrate şi corelate pe mai multe domenii dintr-o singură zonă, pentru dezvoltarea integrată a acesteia.

ITI Delta Dunării va fi utilizat, prin contribuția tuturor Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii (FESI) 2014-2020, într-un areal format din 38 de unități administrativ teritoriale din cadrul Rezervației Biosfera Delta Dunării, din Județul Tulcea și din nordul Județului Constanța.

„În ceea ce priveşte stadiul negocierilor cu Comisia Europeană, la această oră negocierile sunt finalizate ca şi fond, acum se lucrează la formularea unor prevederi. Nu au fost negocieri foarte simple. A durat mai mult pentru ca s-a discutat cu aproape toate serviciile Comisiei Europene, nu doar cu direcţia de specialitate, DG Regio”, a precizat Liviu Dragnea.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice gestionează Programul Operaţional Regional 2014-2020 în calitate de Autoritate de Management.

, , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns