Comunicat de presă: Noutăți de miliarde de euro în finanțarea IMM-urilor pe următorii șapte ani

Asociația Actori Europeni (EurActiv România) și Reprezentanța Comisiei Europene au organizat joi, 12 martie, Conferința Internațională „Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020” în cadrul căreia au fost detaliate noutățile pe acest domeniu, începând cu anul 2015,

din cadrul Programelor Operaționale cu Fonduri Structurale și de Investiții, Programului Național de Dezvoltare Rurală, programelor finanțate de la bugetul de stat, programelor comunitare, precum și din cadrul diferitelor instrumente financiare.

Comisarul European Corina Crețu, speaker principal al Conferinței, a declarat: „IMM-urile sunt actorii principali în procesul de creare a locurilor de muncă în Uniunea Europeană. Ieșirea din criză și repornirea motoarelor economice ale Europei nu pot avea loc fără implicarea IMM-urilor. De aceea, este vital ca ele să beneficieze de sprijin, mai ales într-o perioadă atât de dificilă din punct de vedere economic și financiar. În acest scop,  FEDER a alocat deja, pentru următorii 7 ani, 800 milioane de euro pentru sprijinirea directă a IMM-urilor, și încă un miliard de euro pentru cercetare și inovaţie prin transfer tehnologic, care include cooperarea între IMM-uri și cercetători.”

Ministrul Fondurilor Europene, EugenTeodorovici, a subliniat: „În perioada de programare 2014 – 2020, activitatea IMM-urilor va fi susținută de intervenții integrate din fondurile europene structurale și de coeziune. Finanțări pentru IMM-uri vor fi disponibile prin intermediul: Programului Operațional Competitivitate, Programului Operațional Capital Uman, Programului Operațional Regional. Aceste intervenții vor fi completate de cele din fondurile destinate agriculturii. Proiectele finanţate în perioada de programare 2014 – 2020 se vor potenţa reciproc şi astfel vor maximiza impactul banilor europeni asupra economiei.”

Finanțate din fondurile structurale europene, instrumentele financiare, a căror utilizare este puternic susținută de Comisia Europeană, vor potența infuzia de fonduri în mediul privat. Hubert Cottogni, Director, Head of Mandate Management, Fondul European de Investiții, a prezentat instrumentele pe care instituția le .poate pune la dispoziție pe următoarea perioadă de programare.

Înregistrarea video a declarațiilor oficiale din prima parte a evenimentului poate fi vizionata aici

ăsurile special destinate IMM-urilor din Programele Operaționale au fost prezentate în detaliu de Angelica Vlădescu, din partea Ministerului Fondurilor Europene, Gabriel Friptu, Director General Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Bogdan Alecu, Director  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns