Primul Ghid al solicitantului pentru noul Program Operational Regional in decembrie/ Linii de finantare anuntate pentru Capital Uman si Cercetare-inovare

Gabriel Friptu, Directorul Directiei Generale Programe Europene din Ministerul Dezvoltarii Regionale a declarat miercuri, 27 noiembrie ca varianta finala a noului Program Operational Regional va fi transmisa Comisiei Europene in doua saptamani iar primul Ghid al Solicitantului general, pentru intregul program, va fi publicat in decembrie. Cu toate acestea, Comisarul European Corina Cretu nu a confirmat posibilitatea ca Programul sa fie aprobat la Bruxelles in mod oficial pana la finalul anului, cu toate ca este „cel mai avansat” dintre Programele transmise de Romania. Aceasta, cu exceptia celui de Asistenta Tehnica – acesta fiind pe punctul aprobarii finale in Directoratul Politica Regionala.

Potrivit lui Gabriel Friptu, vor fi doua tipuri de Ghiduri pentru solicitanti, unul general – care va contine majoritatea conditiilor de eligibilitate si apoi, inainte de lansarea fiecarei linii de finantare, vor fi publicate ghiduri specifice, care vor contine numai conditii punctuale pe specificul fiecarui domeniu.

Varianta oficiala a POR 2014-2020 transmisa initial Comisiei Europene poate fi consultata aici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a precizat ca, desi Programele Capital Uman si Competitivitate nu sunt aprobate la Bruxelles, vor fi lansate primele linii de finantare in acest an. Mai exact, linii de finantare dedicate locurilor de munca pentru tineri si apeluri de proiecte in domeniul cercetare-inovare.

Ghidurile solicitantului pentru acestea din urma au fost deja publicate pe site-ul Autoritatii de resort.
Comisarul european Corina Cretu a declarat ca, pana in prezent, la nivelul Comisiei Europene au fost aprobate toate Acordurile de Parteneriat cu Statele Membre si 39 de Programe Operationale.

Declaratiile au fost facute la conferinta „Regio – realizări și perspective în regiunea București Ilfov”

 

 

 

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns