Functionarii, platiti dupa performanta

cretu teod 3

România va aplica începând de anul viitor un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionarea fondurilor europene. De asemenea, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcţionarilor implicaţi în sistemul de implementare a fondurilor europene. Aceste măsuri au fost convenite luni, 3 noiembrie, în cadrul întâlnirii Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene transmite, printr-un comunicat de presa:

De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în continuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcţionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O altă măsură agreată astăzi, este modificarea Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, care reprezintă un pas important pentru rambursarea integrală a salariilor personalului care lucrează pe fonduri europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întrevederii.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre rata de absorbţie a fondurilor europene, respectiv despre începerea utilizării fondurilor europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020.

Eugen Teodorovici a declarat, din nou, ca tinta de absorbtie este de 80% pentru 2015, desi Corina Cretu s-a aratat sceptica in acest sens.

Am discutat ce mai avem de făcut noi, România, în actualul cadru financiar pentru a avea o rată de absorbţie cât mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adică în decembrie 2015. Acum rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred că România va atinge o rată de absorbţie de 80% la sfârşitul anului 2015, nivelul actual reprezentând un argument în plus în acest sens. În ceea ce priveşte începerea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, România va insista în a lansa primele apeluri de proiecte încă din luna noiembrie a acestui an. Este foarte important ca România să înceapă cu dreptul perioada de programare 2014 – 2020. Nu cred că mai există cineva, în ţară sau în afara ţării, care să-şi închipuie că România ar mai putea pierde ani de zile în utilizarea fondurilor europene, aşa cum s-a întâmplat la începutul perioadei de programare 2007 – 2013. Fondurile europene sunt principala sursă de finanţare pentru România, pe care ţara noastră trebuie să o folosească la maximum”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

 

 

, , , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns