Runda suplimentara de audieri in Parlamentul European/ Votul final, pe 22 octombrie

Jean-Claude Juncker, in the foreground, and Maroš Šefčovič, Vice-President of the EC in charge of Inter-Institutional Relations and Administration, on the rightNoua nominalizare a Sloveniei, Violeta Bulc, desemnata Comisar pentru Transport si Maros Sefcovic, candidatul Slovaciei, initial acceptat la Transport dar promovat pe pozitia de Vicepresedinte pentru Uniune Energetica vor fi audiati luni, 20 octombrie, la Strasbourg. Daca totul merge bine, este posibil un vot final miercuri, 22 octombrie, conform calendarului initial.
Potrivit EurActiv.com, Comisia de Transport si turism (TRAN) o vor audia pe Violeta Bulc, noua candidata promovata de Slovenia, dupa ce Alenka Bratusek, initial nominalizata pentru postul de Comisar european si Vicepresedinte pentru Uniune Energetica a fost respinsa de europarlamentari cu 112 voturi impotriva si 13 voturi pentru.

Audierea va incepe la 19.00 (ora locala Strasbourg) si se va desfasura in paralel cu audierea lui Maros Sefcovic in Comisia Industrie, cercetare si energie (ITRE) plus Comisia Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara (ENVI) care va prelua portofoliul initial alocat Sloveniei.

Ramane neclara, totusi, situatia candidatului din Ungaria, Tibor Navracsics, pe care Parlamentul l-a acceptat pentru postul de Comisar, insa nu pentru portofoliul care i-a fost alocat: Educatie, Cultura si Drepturile Cetatenilor.

Intrebat despre aceasta problema, Margaritis Schinas purtatorul de cuvant al lui Jean-Claude Juncker a spus ca Presedintele Comisiei Europene va clarifica aceasta problema in cadrul discursului pe care il va sustine inaintea votului in plen.

Citeste articolul integral pe EurActiv.com

Citeste si:

Planul lui Jean-Claude Juncker: o mica reorganizare a echipei de Comisari

Slovenia revine cu o noua propunere pentru postul de Comisar European

 

Audierea Corinei Cretu – postul de Comisar european pentru Politica Regionala

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ziarul PROFIT Noi audieri in Parlamentul European/ Slovenia - inca o incercare. Comisarul slovac, promovat - Ziarul PROFIT - 17 octombrie 2014

    […] Citeste articolul integral pe uelive.ro  […]

Lasă un răspuns