VIDEO Declaratii Eugen Teodorovici/ Alocarile financiare orientative, pe programe/ Transmiterea la Bruxelles a programelor: in luna martie

Cele mai importante declaratii:

– Acest document va fi trimis la finalul acestei luni, începutul lunii martie, astfel încât acel termen de 4 luni de zile pe care Comisia îl are la dispoziţie conform regulamentului să înceapă efectiv să curgă; va fi trimis în mod formal în sistemul pe care Comisia Europeană îl impune fiecărui stat membru, acest sistem electronic.

– De asemenea, la finalul acestei luni în curs vom pune pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene şi programele operaţionale sectoriale, astfel încât să începem dialogul public pe aceste documente care vor fi mult mai detaliate decât acest document primar de programare, astfel încât la finalul lunii martie să putem trimite Comisiei Europene şi programele operaţionale, desigur, la fel, în formă de proiect.

– Pot să menţionez faptul că este normal ca în acest dialog, în această negociere cu partea comunitară să mai apară astfel de discuţii, aspecte de clarificat, având în vedere şi faptul că la nivelul Comisiei Europene încă mai sunt elemente de finalizat vizavi de ceea ce statele membre trebuie să furnizeze Comisiei Europene ca date pentru aprobarea acestor documente. Este foarte important de menţionat şi faptul că până în prezent niciun stat membru nu are aprobat acordul de parteneriat, am tot auzit în ultima perioadă astfel de precizări, nu, până în prezent Comisia Europeană nu aprobat niciunui stat membru acest document de programare. Şi sunt multe alte state membre care nici măcar până în prezent nu au trimis un astfel de document nici măcar într-o fază, să spunem aşa, incipientă.

– Alocările financiare mari pot să vi le prezint ca alocări pe programe operaţionale, desigur aveţi şi acea listă detaliată pe care primul-ministru deja a prezentat-o. Cea mai importantă alocare financiară revine desigur programelor mari de infrastructură, acolo unde intră şi secţiunea de mediu, transporturi şi energie, în total fiind aproximativ 9 miliarde de euro. Programul operaţional regional are o alocare indicativă de 6,5 miliarde de euro, capitalul uman 3,4 miliarde de euro, programul destinat mediului privat şi cel de competitivitate 1,26 miliarde de euro, programul de capacitate administrativă 520 de milioane de euro şi cel de asistenţă tehnică 300 de milioane de euro.

– Desigur sunt alocări financiare indicative pentru că aici Comisia Europeană va avea desigur punctul de vedere; este încă o dată important să menţionăm faptul că este un proces de negociere, astfel încât desigur va trebui să susţinem în faţa Comisiei Europene motivele pentru care o alocare este mai mare într-un sector sau altul aşa cum, să spunem aşa, priorităţile României o cer. În ce priveşte calendarul, v-am spus, februarie trimitere la Comisia Europeană şi desigur postarea pe site a acestor documente subsecvente de programare şi, desigur, luna martie trimiterea şi a programelor operaţionale la Comisia Europeană, astfel încât să putem până la finalul acestui prim semestru să avem din partea Comisiei Europene aprobate toate aceste documente în pachet.

– Un element foarte important este acela că nu trebuie să aşteptăm din partea Comisiei aprobarea acestor documente pentru a începe să cheltuim bani publici, desigur, în primă fază. Este foarte important că noi vom încerca la final de an să decontăm ceea ce cheltuim, ce avem planificat pentru a cheltui în 2014, cheltuieli deja planificate. Deci asta este foarte important pentru a avea la final de 2014 un nivel de absorbţie cât mai ridicat şi de asemenea o să vedeţi foarte clar la nivel de acord de parteneriat faptul că alocările financiare stabilite an de an au o abordare diferită de ceea ce este în actualul cadru financiar, şi anume nu vom mai lăsa pe ultimii ani ai actualului cadru financiar sumele mari, da?, cum este în actualul cadru financiar, undeva pe final de 2015 sau în 2015 undeva la 7 miliarde de euro au fost planificaţi a fi cheltuiţi.

– Va fi o abordare inversă, în primii ani vom cheltui marea parte a acestor fonduri, urmând ca pe finalul acestei perioade să închidem acele proiecte care au termen de finalizare la final de 2023. Va fi o abordare să spunem aşa inversă, dar sigur una normală pentru economie. Dacă aveţi dvs. întrebări, cu mare plăcere vă stau la dispoziţie.
Reporter: Există riscul să nu ne înscriem în acest exerciţiu financiar 2014?
Eugen Teodorovici: Nu, nu este absolut niciun fel de risc. Comisia Europeană a şi menţionat acest lucru, chiar comisarul în sine a făcut o astfel de precizare. România se află pe parcursul normal unui astfel de proces, nu se află în urma altor state membre, aşa cum s-a spus, din păcate de cei care, să spunem aşa, nu se pricep foarte mult la acest domeniu. Pot să vă asigur, încă o dată, că România se află pe parcursul normal în calendarul de timp stabilit cu partea comunitară şi, cum spuneam, până la finalul primului semestru să putem avea documentele deja aprobate de partea comunitară. Încă o dată, repet, este foarte important ca noi… ceea ce cheltuim din bugetul de stat sau bugetele locale, atunci când lucrurile, şi asta se întâmplă, sper, în 100% din cazuri, se respectă regulile europene de achiziţie publică, de mediu şi de alte reguli impuse de partea comunitară, cheltuielile pot fi decontate, după ce comisia aprobă aceste documente de programare. Deci, va fi un simplu proces de decontare a ceea ce noi deja am cheltuit, astfel încât să degrevăm bugetul de stat de ceea ce deja am antamat ca o cheltuială din bugetul public.

Reporter:  […] Aţi concluzionat, până în ziua de astăzi ce anume a fost vag, lipsit de viziune, aşa cum au catalogat cei de la comisie, din prima versiune?
Eugen Teodorovici: În principal, comisia a solicitat un grad de coerenţă ridicat în ceea ce înseamnă priorităţi naţionale, priorităţi sectoriale, pentru că este adevărat – vă daţi seama, fiecare minister în parte, fiind conştienţi de faptul că principala resursă financiară o reprezintă fondurile europene, să treacă, poate, mai mult decât ar fi, să spunem aşa, ar fi necesar la acest moment, în aceste documente. Comisia Europeană a cerut o concentrare tematică cât mai accentuată, astfel încât să vadă, în primul rând, impactul pe care fondurile europene îl produc la nivelul statului membru beneficiar, pe de altă parte şi pentru un sistem mai uşor de implementare, având în vedere că dacă distribuim foarte mult, pe foarte multe tipuri de proiecte această finanţare, desigur sistemul în sine devine unul foarte, foarte complicat. Deci, aici Comisia Europeană a cerut o mai mare coerenţă în ceea ce statul român trimite către Comisia Europeană spre finanţare.
Reporter: Adică fiecărui minister, spuneţi.
Eugen Teodorovici: Exact, şi încă o dată, strategiile care au stat la baza acestui document, strategiile sectoriale, sunt încă în discuţie publică pe site-urile diferitelor ministere, strategii care ne-au furnizat la acest moment elementele necesare pentru acest nivel. Desigur, aceste strategii vor fi aprobate în mod oficial, atunci când ele vor fi, să spun aşa, agreate de toţi cei care îşi aduc contribuţia la aceste documente, deci nefiind necesar să avem aceste strategii adoptate înainte de a trimite Comisiei Europene acest document. Mai mult, Comisia Europeană impune, a impus fiecărui stat membru un număr de condiţionalităţi. România are o serie de astfel de condiţionalităţi în acest document foarte clar precizate, condiţionalităţi pentru care am şi aprobat în guvern anumite planuri de acţiune cu termene foarte clare de realizare. Sunt mai multe termene impuse de partea comunitară pentru a se asigura că multe dintre aceste elemente mai puţin, să spun aşa, performante vor fi atinse de către statul membru.
Reporter: Domnule ministru, dacă ne puteţi preciza – există un program în care pot fi accesate fonduri nerambursabile pentru achiziţia de utilaje de deszăpezire?
Eugen Teodorovici: Da, cu siguranţă acest domeniu va fi finanţat pe de o parte din planul de infrastructură mare, pe de altă parte din planul operaţional regional. Deci, vor fi două surse de finanţare clară pentru acest tip de achiziţie. Nu, suma nu este încă discutată, pentru că acestea sunt sumele mari alocate pe fiecare program operaţional în parte, după care vine discuţia la nivel de grup de lucru pentru fiecare program operaţional, ministerele care se regăsesc în acest tip de prioritate vin şi discută şi stabilesc alocarea financiară aferentă fiecărui articol în parte.

[…]

Reporter: Potrivit unui calendar aprobat de guvern pe 11 decembrie, proiectul de acord de parteneriat trebuia trimis până la sfârşitul lunii ianuarie. Acum spuneţi că va fi trimis până la sfârşitul lunii februarie. De ce această amânare?
Eugen Teodorovici: Acest document în general este un lucru destul de complex, pentru că… şi mai ales cu partea comunitară este o negociere, cum spuneam puţin mai devreme. Desigur, noi trebuie să convingem Comisia că ceea ce ne propunem a finanţa în România corespunde, desigur, şi la ceea este stabilit la nivel european ca prioritate. Aici să ştiţi că fiecare stat membru are un astfel de dialog, pentru că fiecare stat membru îşi susţine o alocare – cum e cazul României, am spus-o foarte clar – către partea de infrastructură. Ştim foarte bine, este evident că este nevoie de finanţare masivă în această zonă. Desigur, e posibil ca partea comunitară să aibă anumite comentarii vizavi de – dau un exemplu aici – între, nu ştiu, mediu şi transport. Poate să ridice un semn de întrebare vizavi de o alocare diferită atât de substanţial între cele două sectoare. Dar încă o dată, fiecare stat membru îşi susţine zonele în care doreşte să finanţeze mai mult; desigur, partea comunitară, v-am spus, insistă foarte mult pe concentrarea tematică. Este un proces de negociere, da?

Reporter: Da, dar aceste lucruri nu vă erau cunoscute pe 11 decembrie, când a fost aprobat calendarul de către guvern?
Eugen Teodorovici: V-aş putea răspunde cu o întrebare retorică dar n-are sens. Încă o dată: vă rog să mă credeţi că mi-aş dori şi eu să fi fost sau să fi fost gata acest document cât mai repede. Încă o dată: Comisia chiar susţine – şi asta a făcut-o şi faţă de România şi faţă de alte state membre – să nu grăbească acest proces de trimitere a acestor documente, pentru că nu este o cursă contra cronometru şi o competiţie între state. Este nevoie de un document de calitate. Să nu uităm că în 2007 România a avut primul… sau a fost prima ţară pentru care s-a aprobat acest document primar de programare. La vremea respectivă purta o altă de titulatură. Şi, de asemenea, a avut, la fel, planurile de operaţiuni aprobate înaintea altor state membre. Şi unde ne aflăm ca absorbţie, pe ce loc? Este foarte important, cum v-am spus, chiar comisarul Hahn a spus acest lucru:
„Trimiteţi un document, adică luaţi-vă timpul necesar pentru a trimite un document cât mai bun, de o calitate cât mai bună, astfel încât ceea ce propuneţi acolo să fie foarte clar” şi, desigur, contează foarte mult sistemul de implementare. Încă o dată, dacă vom avea un sistem, un document de programare foarte bine făcut, dar cu un sistem de implementare care să nu răspundă acelor cerinţe din partea beneficiarilor, vom risca o situaţie similară celei de până acum doi ani de zile aproximativ.

Citeste transcrierea integrala a declaratiilor Ministrului Fondurilor Europene pe www.fonduri-ue.ro

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns