Ministerul Fondurilor Europene: Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 care va fi transmis la Bruxelles va raspunde comentariilor serviciilor CE

Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014 – 2020 a fost transmisa serviciilor Comisiei la inceputul lunii octombrie 2013, in cadrul dialogului informal purtat pentru pregatirea documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020. In luna decembrie 2013, Comisia a transmis o serie de comentarii pe marginea documentului, iar ulterior reprezentantii autoritatilor romane au discutat cu partenerii comunitari despre acestea, transmite Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat de presa.

Alte informatii din comunicat:

„In urma discutiilor, unele comentarii a fost integrate in actuala versiune de lucru a Acordului de Parteneriat 2014 – 2020, in cazul altor comentarii s-a ajuns la o pozitie comuna a celor doua parti, dar au fost si comentarii pe care serviciile Comisiei le-au retras ca urmare a argumentelor aduse de partea romana. Discutiile dintre autoritatile romane si reprezentantii Comisiei sunt o etapa fireasca in cadrul procesului de negociere dintre un stat membru UE si Comisia Europeana.

Romania a avut o abordare proactiva in pregatirea documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020 si a inceput din timp dialogul informal cu reprezentantii Comisiei. Conform prevederilor regulamentelor europene, statele membre au la dispozitie patru luni de la aprobarea regulamentelor pentru a transmite formal Acordul de Parteneriat. Regulamentele au fost publicate in Jurnalul Oficial al UE la sfarsitul lunii decembrie 2013, ceea ce inseamna ca nu exista nicio intarziere in procesul de pregatire si transmitere a documentului catre CE. Pentru comparatie, alte state membre UE nu au trimis pana in prezent niciun document de programare serviciilor Comisiei Europene.”

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns