Primele variante ale programelor operationale pentru fonduri UE 2014-2020, publicate in decembrie

Programele operationale din domeniile cheie in care se vor aloca fondurile structurale europene pentru urmatorii 7 ani vor fi publicate pentru consultare publica luna viitoare, a declarat pentru uelive.ro/EurActiv.ro Mihaela Toader, director in cadrul Ministerului Fondurilor Europene. In aceasta perioada Ministerele de resort pentru fiecare domeniu cheie lucreaza la aceste programe impreuna cu reprezentantii MFE, a mai explicat Toader.

In paralel, se desfasoara evaluarile ex-ante* ale acestor Programe Operationale, realizate pe baza unor contracte de asistenta tehnica.

In acelasi timp, MFE asteapta de la Comisia Europeana raspunsul in ceea ce priveste prima varianta a Acordului de Parteneriat, transmisa in data de 11 octombrie, urmand sa fie publicata o noua varianta, pe baza raspunsului primit, cel mai probabil la inceputul lunii ianuarie.

In varianta actuala de lucru a Acordului de Parteneriat sunt mentionate :

  • Programul Operational Regional
  • Programul Operațional Competitivitate
  • Programul Operational Capital Uman
  • Programul Operațional Infrastructură Mare
  • Programul Operațional Capacitate Administrativă
  • Programul Național de Dezvoltare Rurală
  • Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime

In acelasi document, prioritatile care vof fi finantate prin aceste programe operationale sunt structurate in functie de cele 11 Obiective Tematice stabilite de Comisia Europeana si cele 5 Provocari in materie de dezvoltare, identificate de autoritatile nationale.

O prezentare pe scurt a primei variante a Acordului de Parteneriat poate fi consultata aici

*Definitie – Evaluarea ex-ante analizează critic programele propuse, examinându-le obiectivele, planurile de implementare şi rezultatele estimate, etc., cu intenţia de a determina dacă sunt cele mai potrivite intervenţii pentru a îndeplini obiectivele relevante ale politicii. Sursa aici

, , , , , ,

Un raspuns la Primele variante ale programelor operationale pentru fonduri UE 2014-2020, publicate in decembrie

  1. Croitoriu Florin 8 decembrie 2013 la 19:51 #

    As doriri sa stiu cat va dura evaluarea unui proect de la data depuneri.

Lasă un răspuns