LIVE Dezbateri si vot pe bugetul UE 2014-2020, in Comisia pentru bugete a Parlamentului European

Bugetul multianual 2014-2020 va fi discutat si votat in Comisia pentru bugete a Parlamentului European (PE), incepand cu ora 16.00.  Votul in plenul PE pe cadrul financiar multianual ar putea avea loc marti, 19 noiembrie.

Dezbaterea poate fi urmarita in direct aici.

Reamintim ca eurodeputatii au conditionat votul final de indeplinirea de catre Consiliul European a unor cerinte, intre care suplimentarea bugetului pentru anul 2013.

Asa cum a scris EurActiv.ro in octombrie, europarlamentarii au amanat votul pe cadrul financiar multianual 2014-2020 petru sesiunea din noiembrie, dat fiind ca statele membre nu au depasit discutiile pe detalii, ceea ce pune sub semnul intrebarii implementarea pachetului de 960 miliarde euro incepand cu 1 ianuarie 2014 – arata o analiza EurActiv.com.

Asa cum a descris situatia un diplomat european, „diavolul sta in detaliile” discutiilor dintre Consiliul European si Parlament.

Este necesara aprobarea pe un pachet amplu de documente legislative, inclusiv regulamentul care include bugetul in sine precum si alte circa 80 de documente necesare pentru implementare.

Votul europarlamentarilor este conditionat de rectificarea bugetara pe 2013 cu 3,9 miliarde de euro in plus, ceea ce, asa cum a explicat pentru uelive.ro eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, „daca nu se aproba aceasta rectificare, Comisia nu va putea plati cererile de rambursare depuse de statele membre, inclusiv Romania, in acest an.”

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns