VIDEO Eugen Teodorovici, despre draftul Acordului de Parteneriat: „Toti cei care au facut comentarii in ultimele saptamani nu si-au adus niciun fel de aport la acest document”

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat pentru uelive.ro, in contextul articolelor si comunicatelor aparute pe marginea draftului de Acord de Parteneriat: „Acest document a rezultat in urma consultarii tuturor actorilor implicat, si ONg-uri si administratie, absolut toti actorii implicati au fost parte din acest proces. Toti cei care au facut comentarii in ultimele zile si in ultimele saptamani de zile nu si-au adus niciun fel de aport la acest document. Desi toata lumea a fost invitata, a fost rugamintea mea personala si a noastra a tuturor sa fim cu totii o echipa, sa aratam ca pentru ca pentru Romania este un obiectiv strategic”.

Explicatiile Ministrului Eugen Tedorovici:

  • Nu numai MFE dar si purtatorul de cuvant al comisarului hahn a transmis ca este un cadru informal de discutii.
    Acest document a rezultat in urma consultarii tuturor actorilor implicat, si ONg-uri si administratie, absolut toti actorii implicati au fost parte din acest proces.
  • Avem un istoric foarte clar si o evidenta foarte clara a tot ceea ce a venit la ministerul nostru ca propunere din partea unei entitati sau alteia. Toti cei care au facut comentarii in ultimele zile si in ultimele saptamani de zile nu si-au adus niciun fel de aport la acest document.
  • Desi toata lumea a fost invitata, a fost rugamintea mea personala si a noastra a tuturor sa fim cu totii o echipa, sa aratam ca pentru ca pentru Romania este un obiectiv strategic, acest Acord de Parteneriat, este un obiectiv comun.
  • In baza a ceea ce Comisia  a trimis ca si comentarii, in septembrie -octombrie trimitem la Bruxelles acest Acord de Parteneriat care a fost transmis in grupul de lucru in data de 6 iunie.
  • In luna iulie a fost aprobate la Bruxelles anumite linii directoare, abia din acel moment statele membre au la dispozitie aceste linii foarte clare in baza carora isi pot dezvolta Acordul de Parteneriat. Romania a luat-o inainte, alaturi de alte cateva state si a transmis o prima gandire.
  • In toamna acestui an retrimitem Comisiei Europene acest document revizuit si avem increderea ca pana la sfarsitul acestui an documentul va fi aprobat de partea comunitara. Comisia, oricum, s-a arata foarte nemultumita de faptul ca un astfel de subiect a intrat in scena publica si nu intelege cum fel de fel de documente apar in scena publica. Am cerut chiar sa fie facute publice o serie de documente, pentru ca sunt multe documente care, din anumite motive, nu au fost facute publice, insa aratau progresele si satisfactia Comisiei Europene fata de ce a fost facut pe acest document.

, , , , , , ,

Lasă un răspuns