Explicatii si atentionari de la Comisia Europeana legate de stadiul pregatirilor pentru fondurile post-2014. Reactia MFE

European-commission-006O scrisoare a Comisiei Europene publicata luni, 22 aprilie critica dur pregatirile documentelor la nivel national. Ministerul Fondurilor Europene s-a justificat, drept raspuns, printr-un comunicat de presa. Plus, o reactie a purtatoarei de cuvant a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, cu explicatii suplimentare.

Scrisoarea transmisa de la Bruxelles autoritatilor romane a fost publicata luni, 22 aprilie de catre publicatia cursdeguvernare.ro.  „Propunerea făcută de guvernul României nu întruneste încă minimele conditii de calitate si credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare”, se arata in documentul citat.

Citeste articolul integral aici.

Ministerul Fondurilor Europene a raspuns printr-un comunicat de presa: „Scrisoarea despre stadiul pregătirilor pentru perioada de programare 2014-2020 primită de autorităţile române de la reprezentanţii Comisiei Europene la care face referire mass-media conţinea o serie de observatii cu privire la situatia pregătirilor prezentată CE în luna ianuarie 2013, un moment intermediar în acest proces. Între timp, România a parcurs o serie de etape necesare pentru pregătirea utilizării eficiente a fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare. Acest lucru a fost confirmat şi în cadrul dialogului informal cu reprezentanţii Comisiei, desfăşurat până în prezent.

Citeste comunicatul integral aici.
Ulterior, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, contactata de Agerpres, a declarat că „procesul de elaborare a strategiei României pentru viitoarea perioadă de programare a fondurilor europene 2014-2020 este în curs de derulare şi prin urmare, acum nu se poate da un verdict asupra modului în care ţara noastră se achită de obligaţiile care îi revin în întocmirea acordului de parteneriat.”

Citeste articolul integral cu declaratiile oficialului european aici.

, , , , ,

Inca nu exista comentarii.

Lasă un răspuns